Loading...
­

Un projecte d’educació lliure

La Mainada és un projecte d’educació lliure al barri de Gràcia on acollim nens i nenes de 2 a 6 anys amb una ratio de 6 infants per acompanyant. Un espai preparat on els infants es poden desenvolupar des de la llibertat i l’autonomia i on els seus processos són acompanyats des del respecte i la confiança.

La Mainada és una associació de famílies compromesos amb la criança i educació respectuosa dels nostres fills (2 a 6 anys).  A 2012 vam crear un projecte de educació lliure al barri de Gràcia com alternativa a l’atenció dels infants en els primers anys de vida. Amb la col·laboració de l’equip pedagògic vam obrir un espai físic i emocional on els infants es poguessin desenvolupar des de la llibertat i l’autonomia i on els seus processos siguin acompanyats des del respecte i la confiança.

Així doncs, La Mainada, és una tria. Una aposta cap a l’educació lliure, entenent l’escola com un espai preparat on el protagonista és l’infant i les seves relacions, i les adultes acompanyen processos de vida, respectant els ritmes i les necessitats de cadascú i les seves etapes de desenvolupament. Sense judicis, pressions ni expectatives. Tot això es fa possible entre altres coses, gràcies a la ràtio (1 adult per 6 nens), que fa de tot plegat un petit projecte molt familiar.

Les families actualment co-lideren el projecte juntament amb l’equip pedagògic i es responsabilitzen del seguiment i continuitat del mateix. Les families participen de les activitats, la definició i la gestió del projecte. També portem el menjar rotativament, fem torns de neteja i tenim reunions assamblaries 1 cop cada mes o mes i mig.

Blog de La Mainada

Comença un cicle de tallers

La Mainada comença un cicle de tallers a partir de febrer fins juny del 2017!! Una oportunitat per anar aprofundint sobre diferents temes educatius. Ens estrenen el 18

El proper divendres 16 de juny jornada de Portes Obertes

El divendres 16 de juny farem una nova Jornada de Portes Obertes per aquelles famílies que busqueu un espai d'educació lliure per als vostres fills/es on se'ls acompanyi

Properes activitats

Aquestes són les activitats que oferim a la Mainada durant el mes de Maig i Juny.

La sexualitat infantil

Dissabte 3 Juny de 16-20h // 30 eu Ens endinsarem en la sexualitat infantil per acompanyar-la de manera respectuosa tenint en compte l'etapa en què estan els infants

L’aprenentatge vivencial de la LECTOESCRIPTURA

Dissabte 20 maig de 9:30-14:30h // 40 eu Ens aproparem als mecanismes de lectura i escriptura que desenvolupen els infants. Què ho fa possible? Com es produeix l'aprenentatge?