Loading...
­

La Mainada obre las seves portes de dilluns a divendres

de 9.30h a 14:30.

El dia a dia

9:30- 10:00 Arribada: L’arribada es un espai flexible on cada família es pot prendre el seu temps per arribar ( de 9:30 a 10:00). És un espai informal. La mare/pare que l’acompanya pot passar a l’espai gaudint d’aquest moment i compartint l’esmorzar.

10:00 – 10:30 aprox: Ens diem el Bon Dia en una rotllana amb una cançó, i compartim com estem o qualsevol cosa que volguem explicar a les altres. La participació és voluntària. Tambè s’explica la proposta d’activitat del dia.

10:30 – 11:55 Joc lliure i proposta: és el moment de gaudir del que cadascu necessiti, durant l’estona que cadascú vulgui, de trobar-se amb les altres, d’experimentar, de provar, de jugar. Es aquest el moment en què es realitza la proposta de part de les acompanyants (fang, plastelina, pintura, joc amb farina, amb intruments musicals…).

11:55 Recollir: Abans de dinar i d’acabar la sessió recollim La Mainada, al so de la música, per poder tornar-la a fer servir. Recollim grans i petites.

12:00 Moment conte/cançó dinar: ens ajuntem per cantar plegades, donar les gràcies a qui ha preparat el dinar i desitjar-nos bon profit. Ens rentem les mans i anem a dinar!

Si algun infant no té gana, no cal que mengi. En acabar cadascú desa el seu bol i el seu got abans d’anar a jugar. Intentem que sigui un ambient relaxat.

 14:30 El conte i “l’adéu-adéu”: és un moment de reunió on les acompanyants acostumem a explicar un conte, a vegades fent referència a algunes experiències del dia. És un espai obert a que els mares i pares vinguin a explicar contes.

Seguidament ens cantem l’adéu adéu i venen els pa/mares a buscar els infants.

Implicació

La Adaptació.

L’adaptació és un procés que consisteix en què l’infant és acompanyat per la seva mare o el seu pare a l’espai fins que quan l’infant està preparat, la persona referent, pot marxar. Així el petit o la petita de mica en mica va coneixent el espai i les acompanyants a través del seu pare i/o la seva mare. Aquest espai deixa de ser nou i desconegut i passa a ser quelcom que integra a la seva rutina.

Els torns

Cada família se encarrega de portar rotativament el menjar per a tot el grup d’infants, això inclou els acompanyants i voluntaris. Per a les famílies que el necessiten, previ avís, un voluntari es pot encarregar de servir el menjar.

Fem torns pel plaer, de participar activament de l’escola dels nostres fills. Utilitzem fruita i verdures de cultiu ecològic i de temporada, cereals, pasta i llegums preferentment ecològics, ous i làctics ecològics.

Blog de La Mainada

Comença un cicle de tallers

La Mainada comença un cicle de tallers a partir de febrer fins juny del 2017!! Una oportunitat per anar aprofundint sobre diferents temes educatius. Ens estrenen el 18 de Febrer amb la Farmaciola Homeopàtica de

El proper divendres 16 de juny jornada de Portes Obertes

El divendres 16 de juny farem una nova Jornada de Portes Obertes per aquelles famílies que busqueu un espai d'educació lliure per als vostres fills/es on se'ls acompanyi des de l'amor i el respecte! Serà

Properes activitats

Aquestes són les activitats que oferim a la Mainada durant el mes de Maig i Juny.

La sexualitat infantil

Dissabte 3 Juny de 16-20h // 30 eu Ens endinsarem en la sexualitat infantil per acompanyar-la de manera respectuosa tenint en compte l'etapa en què estan els infants i el que ens mou a nosaltres

L’aprenentatge vivencial de la LECTOESCRIPTURA

Dissabte 20 maig de 9:30-14:30h // 40 eu Ens aproparem als mecanismes de lectura i escriptura que desenvolupen els infants. Què ho fa possible? Com es produeix l'aprenentatge? Per això, parlarem, compartirem i vivenciarem entorn