Loading...
­

Un Espai Limitat i Protegit

Creiem que els infants aprenen des de la vivència, generada a partir de les ganes, la curiositat, la il·lusió… per tant cuidem molt el disseny dels ambients per a que cada nen i nena tingui a l’abast el material i els recursos que necessiti en cada moment.

Ambients

El rebedor: és el primer que ens trobem a La Mainada quan entrem. És el lloc on els infants deixen les seves coses (sabates, abrics, joguines..) als seus llocs (marcats amb foto). Tot sovint rebudes i comiats també es donen aquí.

Espai tou: és un espai amb matalassos i diferents materials (rocòdrom, espatllera, trapezi, corda, hamaca…) on desenvolupar la psicomotricitat i corporalitat. Aquest espai acull molts tipus de joc, des de salts i caigudes, lluites i joc simbòlic pulsional a l’espai de descans i llitets.

Espai simbòlic i cau: un espai simbòlic que ofereix diferents materials que faciliten el joc simbòlic. Ja sigui amb una expressió més petita (peces de fusta, construccions…) o més gran (coixins per fer cases, cuineta…).  El cau és un espai íntim, petit i acollidor fora de la mirada de l’adult amb un mirall, collarets i teles.

La biblioteca: Un espai de lectura i cognitiu, destinat al treball mitjançant els contes.

El pati: és un espai exterior on la principal oferta és el sorral que veiem que en aquesta edat serveix de vehicle per a molts tipus de joc (sensorial, d’integració, simbòlic..). També juguem amb aigua, amb guixos i esponjens.

Espai d’experimentació: On oferim material sensorial per manipular i experimentar, a través dels sentits.

Espai tou – zona de psicomotricitat i corporalitat

El pati – espai exterior

“Obrir-nos al nen i als seus processos es converteix, al mateix temps, en una oportunitat per apropar-nos al secret de la nostra pròpia vida”
Rebeca Wild
“Hay un genio en cada niño, hay un genio en cada uno de nosotros que en realidad está esperando a que nos entusiasmemos con algo.”
Andrè Stern

Blog de La Mainada

Comença un cicle de tallers

La Mainada comença un cicle de tallers a partir de febrer fins juny del 2017!! Una oportunitat per anar aprofundint sobre diferents temes educatius. Ens estrenen el 18 de Febrer amb la Farmaciola Homeopàtica de

El proper divendres 16 de juny jornada de Portes Obertes

El divendres 16 de juny farem una nova Jornada de Portes Obertes per aquelles famílies que busqueu un espai d'educació lliure per als vostres fills/es on se'ls acompanyi des de l'amor i el respecte! Serà

Properes activitats

Aquestes són les activitats que oferim a la Mainada durant el mes de Maig i Juny.

La sexualitat infantil

Dissabte 3 Juny de 16-20h // 30 eu Ens endinsarem en la sexualitat infantil per acompanyar-la de manera respectuosa tenint en compte l'etapa en què estan els infants i el que ens mou a nosaltres

L’aprenentatge vivencial de la LECTOESCRIPTURA

Dissabte 20 maig de 9:30-14:30h // 40 eu Ens aproparem als mecanismes de lectura i escriptura que desenvolupen els infants. Què ho fa possible? Com es produeix l'aprenentatge? Per això, parlarem, compartirem i vivenciarem entorn